Rusta och Matcha / ROM2

Med Rusta och Matcha (ROM2) får du stöd på vägen mot din nya sysselsättning.

Hitta ditt nya jobb eller en utbildning – så snabbt som möjligt.

Vill du studera eller jobba? Vi hjälper dig!

​Rusta och Matcha, också kallat ROM2, är till för dig som är jobbsökande och är inskriven på Arbetsförmedlingen. Din arbetsförmedlare bedömer om just du har möjlighet att ta del av Rusta och Matcha. Därefter har du möjlighet att välja Jobbpunkten som din leverantör av ROM2. Vi på Jobbpunkten kommer sedan ge dig det stöd du behöver för att kunna börja studera eller komma ut i arbetslivet.

Rekrytering och matchning

Vi tror att det blir lättare att hitta ett hållbart arbete om vårt stöd är så individanpassat som möjligt. Därför bygget våra metoder på att lära känna dig och bygga en god relation. Vi vill att du ska hitta ett inspirerande jobb och att arbetsgivare ska hitta rätt person för just deras verksamhet. När du kommer till oss, via ROM2, får du karriärrådgivning, studievägledning och matchning med arbetsgivare.

Jobbpunkten har gedigen erfarenhet från arbetsmarknaden och har hög kompetens för att kunna stötta arbetssökande på vägen mot en hållbar anställning. Hos oss får du stöd i form av engagemang och aktiviteter som tar dig närmare din framtida sysselsättning. Vi har dessutom ett stort kontaktnät bland lokala och nationella arbetsgivare, inom flera olika branscher, som gör det lättare för oss att matcha dig med rätt arbetsgivare.

Är du sugen på att studera för att i framtiden hitta en långsiktig sysselsättning så hjälper vi dig att komma ut i studier.

När du väljer Jobbpunkten får du en samarbetspartner som brinner för lyckade matchningar mellan arbetssökande och arbetsgivare. Eller en trygg kontakt när du ska välja studier. Välkommen till oss på Jobbpunkten.

"*" indicates required fields

Förnamn, efternamn

Beprövat arbetssätt

På Jobbpunkten använder vi ett beprövat arbetssätt som utgår från att visa upp dina kompetenser och styrkor.

Flexibla lösningar

Eftersom vi är förbindelsen mellan de som söker arbete och de som söker personal handlar det om att vara flexibel i våra lösningar, för att det ska bli en så bra matchning som möjligt för båda parter.

Hållbart & kostnadseffektivt

Att anställa en ny person ska förstås innebära att den tillför något till arbetsplatsen och inte bara fyller en plats. Vi ser till att rekrytera en person som långsiktigt kan bidra till företaget. Det blir både mer hållbart och mer kostnadseffektivt.

01

Kontakta Arbetsförmedlingen

Kontakta Arbetsförmedlingen och be om att få ta del av Rusta och Matcha (ROM2).

Kontakta Arbets-förmedlingen

Kontakta Arbetsförmedlingen och fråga ifall du kan ta del av Stöd och Matchning.

02

Välj Jobbpunkten

Om din arbetsförmedlare bedömer att du är en lämplig kandidat ber du om att använda Jobbpunkten som din leverantör.

03

Vi bokar in din uppstart

När Arbetsförmedlingen har fattat ett slutgiltigt beslut bokar vi in din uppstart hos oss.

Våra mål

Våra mål är att du ska få arbete eller påbörja en utbildning så snabbt som möjligt, men det ska också vara hållbart och långsiktigt. När du får arbete via oss vill vi att det ska vara en plats där du ska kunna trivas och utvecklas. Är det en utbildning så vill vi att den långsiktigt ska kunna ge dig en sysselsättning som du kommer att trivas med.

 
Detta gör vi

Jobbpunkten är förbindelsen mellan dig som söker arbete och dig som söker personal att anställa till ditt företag. Vi lägger lika stor vikt vid att hitta en bra arbetsgivare till den arbetssökande, som vid att hitta en passande anställd till företaget – det ska vara en bra matchning för alla inblandade.

 
Använd dig av våra kontakter

Vi har ett stort kontaktnät av företag och arbetsgivare som letar efter personal och nya kollegor. Men vi söker även andra möjliga jobb, utanför vårt kontaktnät, som vi tror kan passa just dig.

Anmäl intresse

"*" indicates required fields

Personuppgifter*

Rusta och matcha medfinansieras av Europeiska socialfonden.