Vuxenutbildning och SFI i Helsingborg

Hos oss är utbildningen individanpassad där du kan kombinera dina studier med exempelvis arbete, praktik eller annat. Våra lärare ger dig en egen studieplan med tydliga mål som ni tillsammans sätter upp, dessa mål följs kontinuerligt upp och revideras. 

SFI

På Jobbpunkten är du välkommen att studera SFI på förmiddagen, eftermiddagen eller kvällen. Det är utifrån dina behov och önskemål som vi gör ditt schema.

Vi använder oss av beprövade metoder i undervisningen med varierande lektioner där vi utgår ifrån Skolverkets kunskapsmål, vidare använder vi oss av en digital plattform med lärande material som du som elev kan ta del av oavsett var och när.

Vuxenutbildning

Din utbildning hos oss kan kombineras med kunskaper inom den svenska arbetsmarknaden där vi erbjuder undervisning inom våra yrkesinriktningar, studiebesök, praktiska inslag, praktik & truckkort. Hos oss får du välbehövliga förkunskaper inför ditt framtida yrke. Du kan välja att studietakt beroende på vilka förutsättningar du har. Du kan antingen följa våra färdiga scheman eller så sätter du, tillsammans med läraren, upp en ett varierande schema. 

Våra yrkesinriktningar är följande:
  • Lager och logistik
  • Service


Hos oss på Jobbpunkten har du även möjlighet att träffa vår studie- och yrkesvägledare samt våra arbetsmarknadskonsulter för vägledning, CV-skrivning samt andra nyttiga tips för dig som även vill söka jobb.

Våra olika studievägar

Studieväg 1

  • För dig som inte kan läsa och skriva på ditt modersmål eller som har gått i skolan några år.
  • Långsam studietakt.

 

Studieväg 2

  • För dig som har studerat på grundskola eller gymnasium.
  • Normal studietakt.

 

Studieväg 3

  • För dig som har påbörjat akademisk utbildning och som har god studievana och förmåga att arbeta självständigt.
  • Snabb studietakt.

 

 

Studietider dagtid:
15h måndag – fredag 08:30 – 11:30
30h måndag – fredag 08:30 – 15:30
 
Kvällsundervisning

SFI – måndag och torsdag 18:00 – 21:00

 

Flexibel undervisning:

Du kan studera utifrån ett varierande schema som du tillsammans med läraren lägger upp så att studietakten passar dig utifrån dina behov.

Hur anmäler jag mig till en SFI-utbildning på Jobbpunkten?

SFI riktar sig till dig som är vuxen invandrare och som inte har svenska som modersmål. Du får lära dig prata, läsa och skriva på svenska språket. All undervisning är gratis. För att kunna börja hos oss måste du först anmäla dig till SFI-mottagningen i Helsingborg. Klicka här för mer information.

Ta gärna kontakt med oss

Tveka inte att höra av dig om du har några funderingar! 

E-postadress:
amela@jobbpunkten.nu

Telefonnummer till våra verksamhetsansvariga:
Ado Dzamailja – 010-3002000
Damir Fetah – 010-3002000

"*" indicates required fields